МВР разпитва Волен Сидеров заради стажа на Кошлуков

0
Без стажа в "Алфа" Емил Кошлуков нямаше как да покрие изискването за пет години на ръководна длъжност
Без стажа в "Алфа" Емил Кошлуков нямаше как да покрие изискването за пет години на ръководна длъжност Снимка: БГНЕС

Без стажа в "Алфа" Емил Кошлуков нямаше как да покрие изискването за пет години на ръководна длъжност

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е извикан на разпит в националната полиция заради документите за стаж на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков. МВР работи по сигнал на гражданското движение БОЕЦ. При избора му за шеф на обществената телевизия Кошлуков представи документи, че е бил началник на партийната телевизия "Алфа" и така изпълни един от критериите за поста, пише Mediapool.bg.

Впоследствие се оказа, че от сайта на обществената телевизия липсва подробната биографична справка на Кошлуков. Без стажа в "Алфа" Кошлуков нямаше как да покрие изискването за пет години на ръководна длъжност. Преди това той работеше в телевизиите ТВ7 и Нюз7, финансирани от фалиралата КТБ.

Кошлуков стана директор на БНТ, след като през 2019 г. бе отстранен Константин Каменаров. Преди това той бе осъден за шофиране след употреба на алкохол. през 2019 г. Сидеров демонстрира, че не е в добри отношения с Кошлуков. След скандал в "Панорама" политикът бе изгонен от БНТ, а впоследствие организира протест с искане за оставката на генералния директор.

Докато ГЕРБ бяха на власт процедурата по назначаване на Кошлуков не се поставяше под съмнение. В началото на тази година обаче Тошко Йорданов от ИТН заяви, че трябва да се направи проверка. Тогава от партията дадоха да се разбере, че се съмняват в начина на избора от Съвета за електронни медии. Те обясниха, че трябва да се провери и дали Кошлуков е завършил калифорнийския университет в Санта Барбара.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    азбукарче
    СЕМ е и излишен, и вреден. Щом е имало съмнения за тв стажа на Кошлуков, да бяха изискали доказателства тогава и сега, а не да се доверяват на този и онзи. Гледах и тазгодишния конкурс, на който не беше избран нов директор на БНТ. Кошлуков също и отново беше кандидат. Пълен потрес! Същият потрес е при ръководителите на ТВ центровете. За другите градове не знам, но в нашия град в противоречие със законите, на изборите за общински съветници в списъка на кандидатите на ГЕРБ бяха ръководителите на операта, театъра и на тв центъра. И докато първите двама все пак бяха хора с професионално за театър и опера образование, то за тв центъра ръководителят беше, и сега пак е, инж. по селскостопански машини.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари