МВР пуска 20 пътни камери с изкуствен интелект

0
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов представи устройствата на церемония в Главна дирекция „Национална полиция“
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов представи устройствата на церемония в Главна дирекция „Национална полиция“ Снимка: МВР

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов представи устройствата на церемония в Главна дирекция „Национална полиция“

Двадесет нови мобилни камери за скорост ще бъдат разпределени в 19 областни дирекции на МВР. Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов представи устройствата на церемония в Главна дирекция „Национална полиция“, предаде БТА.

Камерите са с изключително висока резолюция и разделителна способност, както и с вграден изкуствен интелект, каза Стоянов. Той обясни, че това ще даде възможност да се засича скоростта едновременно на няколко автомобила, включително и в различните посоки на движение.

Работим по четири обществени поръчки за доставка на още около 280 мобилни и стационарни камери за скорост, добави вътрешният министър. Всяко констатирано нарушение незабавно ще бъде препращано чрез защитен канал към единния център за обработка на нарушенията.

Това е поредната стъпка, която прави МВР към победа в битката с пътния травматизъм“, каза министър Калин Стоянов.

По отношение събираемостта на глобите вътрешният министър съобщи, че през последните два-три месеца има повишаване на събираемостта с повече от 50 % в сравнение със същия период за миналата година. По думите му през последните две седмици МВР е успяло да събере малко над 7 млн. лв. от глоби, докато за същия период м.г. те са били около 4 млн. лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Родната полЮция ни гази
    Ем' тъй ша е тя, кат' нямат естествен интелект! Само идиоти!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари