МВР атакува Областната централа на ДПС в Бургас

1
Полицаи изнасят папки с документи от помещенията на партията
Полицаи изнасят папки с документи от помещенията на партията

Полицаи изнасят папки с документи от помещенията на партията

Униформени полицаи и следователи са атакували Областната централа на ДПС в Бургас на главната ул. „Александровска“ №11, около 12:30 часа.

За това съобщават очевидци, които са станали свидетели на действията на компетентните органи, които са излизали от помещенията на партията в папки в ръце и са ги прибирали в служебен автомобил, алармира Флагман.бг.

Областният съвет на ДПС се намира на втория етаж в сграда без асансьор, в която се помещават още Териториалната дирекция „Държавен резерв“ и Държавната агенция за закрила на детето. По стълбите към изхода репортерът на Флагман засякъл три млади жени, които се шмугнали много бързо в пресечката към ул. „Хан Крум“.

Една от тях обаче бе разпозната като Фатме Юнуз – секретар на Областната организация на ДПС. В офиса заварихме само една служителка, която заяви, че не знае какво се е случило, тъй като работи в помещение отделено с дебела стена от кабинета на Фатме Юнус. Областният лидер на ДПС Ахмед Мехмед, който току-що стана и кмет на община Руен, заяви, че няма никаква представа какво се случва в Бургас.

„Намирам се в Айтос по партийни дела, търсете г-жа Юнуз и изяснете причините с нея“, каза той. Фатме Юнуз бе категорична по телефона, че към момента се намира у дома си. Отказа да говори какво и дали изобщо нещо се е случило в кабинета ѝ.

Флагман.бг съобщи още, че на територията на Бургас, София, Варна и Русе тече международна специализирана операция, възложена от германските служби за сигурност, по искане на данъчните им власти.

Иззети са документи от централата на ДПС, които нямат нищо общо с приключилите току-що избори. По тях ще се търсят данни за организирана престъпна група, реализираща измами с трафикиране на гастарбайтери в Германия – пране на пари от недекларирани приходи.

По време на претърсването в Бургас са присъствали двама данъчни експерти от Германия и наши следователи. Аналогични действия в момента текат в София, Варна и Русе.

Разследват се фирми, в които участва и Фатме Юнуз.

Юнуз е сред елита на ДПС в Бургаска област, била е кандидат за общински съветник през 2019 г. - на четвърто място в листата за Бургас, а в тази кампания - на избираемото трето място. Тя е лидерка на женската организация на ДПС, завършила е право и е сред най-големите надежди на Движението за качествено попълнение в лидерския състав.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Koko
    Като хвърли буя утки много.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари