Мустафа Карадайъ: ДПС е символ на демокрацията в България

1
Платихме много висока цена, за да дойде демокрацията в нашата Родина
Платихме много висока цена, за да дойде демокрацията в нашата Родина Снимка: ДПС

Ние сме носител на демокрацията и символ на демокрацията в нашата Родина България

Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, кандидат на Движението за президент, на предизборна среща в Ловеч

Платихме много висока цена, за да дойде демокрацията в нашата Родина. 

"Но виждаме в последните 12 години и най-вече в последните 6 месеца отстъпление от демокрацията. Виждаме как се руши държавността. Затова ние заставаме пред вас с г-жа Искра Михайлова - хора, които олицетворяват единството на нацията", каза Карадайъ. И подчерта, че с издигането на президент и вицепрезидент на България ДПС иска да покаже, че е дошло време за нов етап в българската демокрация.

"Ние ще бъдем гарант за изпълнението на конституцията и законите в нашата страна", увери Мустафа Карадайъ. И подчерта, че президентската институция трябва да бъде полето на съгласие между различните политически партии, между различните социални групи. Защото днес има омраза, разделение и противопоставяне в обществото. Президентската институция трябва да бъде символът на обединението и единството на нацията. Тя е мястото, където различните политически партии трябва да намират националното съгласие, категоричен бе лидерът на ДПС.

Ние казваме в Брюксел какво да се случва. 

"Ние сме едни и същи и в Брюксел, и в София и в Ловеч. Не сме лицемерни като някои други, които в Брюксел гласуват едни регламенти, а в България точно обратните на тях закони. Затова и в Либералния интернационал имаме уважението и признанието. Защото сме едни и същи с нашите ценности", каза Карадайъ.

"​За нас основната философия за правене на политика е философия на заедността, която гласи, че всички ние различни, отстоявайки своята идентичност, трябва да бъдем заедно и да градим общото ни бъдеще в нашата Родина България", каза още Карадайъ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари