Мустафа Карадайъ: Днес приключва унижението на институцията Народно събрание

0
Декларация на ДПС по повод края на мандата на 44 парламент
Декларация на ДПС по повод края на мандата на 44 парламент

Декларация на ДПС по повод края на мандата на 44 парламент

Най-хубавото на днешния ден е, че приключва мандата на това Народно събрание. Днес приключва унижението на институцията Народно събрание.

Това се казва в Декларация на ДПС по повод края на мандата на 44-тото Народно събрание, разпространена до медиите и подписана от председателя Мустафа Карадайъ.

Той изброява "заслугите" на 44-ото Народно събрание:

"Самооценки като „прости“ и „безделници“, думи като „кучки“ и „тахтаби“. Гласуване на закони в нарушение на Конституцията, законите и Правилника на Народното събрание.

Приемането на бюджети като подписан празен чек за изпълнителната власт, промяната на закони преди да са станали правен факт, по волята на премиера с едно телефонно обаждане.

Популисткото харчене на обществени средства, с които безпринципно се трупа дълг за сметка на бъдещите поколения.

Ние от ДПС вярваме, че всичко това ще остане в историята с края на това Народно събрание. И ще работим тези срамни факти да не се повторят.

Трябва да се сложи край на безцелното пребиваване във властта, на което сме свидетели от 11 години. На омразата, разделението, противопоставянето, арогантността и агресията. Но също и превръщането на държавните органи и служители в слугинаж на герберизацията.

За да се случи това трябва на направим рестарт на държавността - държавните органи и институции да функционират съгласно Конституцията и законите на страната, в услуга на хората и бизнеса.

В диалог, координация и взаимен контрол да изпълняват ясна програма за ускорено икономическо развитие с ясни приоритети".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари