Мустафа Карадайъ: Ахмед Доган ни предаде най-важните уроци по демокрация

0
Демокрацията изисква във всеки миг да сме на своя пост
Демокрацията изисква във всеки миг да сме на своя пост

Демокрацията изисква във всеки миг да сме на своя пост

Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от името на Движението по повод 10 ноември.

Ето пълния текст на декларацията:

Днес е знаков ден - за празнуване и за размисъл. Празнуват всички български граждани, за които демокрацията, държавността, правата и свободите са висша ценност.

Ние помним!

1989 година беше преломна в историята. На България, на Европа, на света. Тя беляза личната история на мнозина от нас. Тя предопредели бъдещето на мнозина от нас. Тя беше и мъка, и надежда, и изпитание. Но преди всичко беше надежда.

Надежда, че правата и свободите не са мираж. Че правата и свободите може да гарантират свободното развитие на личността. Че правата и свободите може да осигурят достоен живот на всеки, независимо от неговия етнически произход, вяра и религия, неговото социално положение, пол, занятие.

Създавайки ДПС, д-р Ахмед Доган ни предаде най-важните уроци по демокрация. Научи ни, че това е ежедневна борба и изисква отговорните усилия на всеки един от нас. Заедността на репресирани, угнетени, горди, достойни, трудолюбиви и почтени български граждани д-р Ахмед Доган превърна в основно оръжие срещу тоталитарната власт и в защита на демокрацията.

За да има всеки човек достоен живот, за да бъдат гарантирани правата и свободите на всеки български гражданин, за да постигнем реално европейските стандарти на живот, ние трябва всеки ден да отстояваме мира и демокрацията, всеки ден да трупаме знания и да развиваме способностите си. Необходимо е да подредим собствения си живот, да отстояваме правата си, да знаем и помним отговорностите си, да сме взискателни към себе си и към политиците, да сме толерантни помежду си, към различните, към слабите и немощните, да смирим егото си, да се борим с неграмотността, да приемем като лична кауза спасяването на природата, да бъдем човечни, да бъдем солидарни, да бъдем справедливи и никога да не се отказваме от мечтите си.

Днес не по-малко от началото на демокрацията трябва да сме нащрек. Демокрацията изисква във всеки миг да сме на своя пост. Особено в днешните сложни времена на кризи и войни.

Ние помним!

Но не за да живеем в миналото и за миналото.

А за да не допуснем да се повтарят грозните явления от миналото и днес.

За да можем да градим бъдещето си свободно и отговорно! В заедност!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    ники
    Крайно време е само тези който живеем в България да маме право на глас както е и крайно време тези който нямат средно образование или не говорят Български да немогат да гласуват i stiga sa se klanqli na po`itniq pumiqr
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари