Мошеници "жилят" хазната с фирми под наем

0
Срещу 1000 лв. отварят магазини за стоки менте, държат ги роми, имат по над 500 обекта
Срещу 1000 лв. отварят магазини за стоки менте, държат ги роми, имат по над 500 обекта

Фирми, взети под наем, жилят хазната, като крият обороти и данъци.

Новата схема реално е плъзнала из цялата страната, като според разследващите всяка трета фирма у нас се ползва срещу заплащане от други търговци.

Най-често дружествата се ползвали при търговията с ментета и други притеснителни стоки, където освен от ревизия има опасност собствениците да се разследват и за извършени престъпления. Схемата лъснала след една от поредните проверки на НАП по Черноморието в края на сезона, съобщиха от приходната агенция. заяви „Монитор“.

Данъчните били фрапирани, след като установили, че една компания, която има минимален бюджет, разполага с над 500 обекта. Оказало се, че фирмата, която действала основно в Слънчев бряг, е отдадена неформално под наем, а официалният собственик е неграмотен ром. В повечето магазини, стопанисвани от дружеството, се продавали фалшиви очила, дрехи и аксесоари. Опитите обаче да бъдат съставени актове за укрит оборот или за нарушено авторско право ударили на камък, тъй като собственикът на фирмата бил неоткриваем. Случаят не бил единствен.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари