"Монбат" продава активите си в Австрия

1
Идеята е привлечените от сделката средства да бъдат инвестирани в основния бизнес
Идеята е привлечените от сделката средства да бъдат инвестирани в основния бизнес Снимка: Monbat Group

Българската „Монбат“ смята да продаде активите си в Австрия и с привлечените от сделката средства да инвестира в развитието на основния си бизнес.

Това става ясно от покана за свикване на общо събрание на акционерите, публикувана в платформата х3news, пише Economic.bg.

В документа се предлага на акционерите да упълномощят управата на компанията да започне преговори за продажбата на дела на „Монбат“ Monbat Immobilien, в т.ч. дълготрайни активи, сгради и терени в австрийски град Шварценау. Заседанието е насрочено за 21 април.

От съобщението става ясно, че е получена конкретна оферта от инвеститор, но не се споменава името му, както и стойността на сделката.

Австрийските активи на компанията се оценяват на приблизително 35 млн. лв. Според представената информация от дружеството идеята е при успешно финализиране на сделката „Монбат“ да получи допълнителна ликвидност и да насочи средствата към инвестиции в основния бизнес.

Във входираните документи за общото събрание „Монбат“ посочва, че продажбата е целесъобразна, тъй като поради войната в Украйна има несигурност около бъдещата стойност на подобни активи“.

Предистория

Компанията придоби активите си в Австрия през 2019 г. при сделка, с която излезе от дружеството „Окта Лайт“, занимаващо се с светодиоди и светодиодни осветители. Почти веднага „Монбат“ се активизира да намери начин да продаде дела си, като за целта назначи първо брокерска компания за недвижими имоти, а впоследствие – базирана в Австрия специализирана компания за недвижими имоти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Русенец
    Сигурно говориш за Бобоков, където преди караше кола с дипломатически номера, дакато беше почетен консул. Или има друг почетен консул?
  • 2
    1
    русенец
    Предполагам с получените средства почетния консул на Украйна ще помогне бежанците - майки и деца. Нали и това е основната цел на един консул - да помага на гражданите на държавата чиито интереси защитава. Евала на пловдивския почетен консул
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари