МОН проверява училище в Оряхово заради словесна агресия на учителка

0
„Това, което се чува в записа, е недопустимо и затова веднага разпоредих проверка”, подчерта образователният министър
„Това, което се чува в записа, е недопустимо и затова веднага разпоредих проверка”, подчерта образователният министър Снимка: МОН

„Това, което се чува в записа, е недопустимо и затова веднага разпоредих проверка”, подчерта образователният министър

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков разпореди цялостна проверка в училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Оряхово. Той посети днес изненадващо образователната институция, след като тази сутрин в медиите бе публикуван запис с груби изрази на начален учител към деца. В срещата се включиха и кметът на общината Росен Добрев и началникът на РУО-Враца Лорета Колева.

Това, което се чува в записа, е недопустимо и затова веднага разпоредих проверка”, подчерта проф. Цоков. По думите му обаче и действията на родителите не могат да бъдат толерирани. Затова и е пристигнал на място, за да разговаря с учителския колектив. “Важно е в този момент да говорим не само за наказание, но и за подкрепа”, каза министър Цоков.

Безобразни сте, да не казвам отвратителни… При теб неудобство няма – ти си опериран от срам. Ти срам нямаш никакъв. Как от по-голям ще извадиш по-малко, ма. Кое не разбра, ма? Вие глави имате ли, ма? Вие безмозъчни ли сте? Аз ще ти разбия устата…“, се чува във записа.

Вече са предприети действия по разширяване на видеонаблюдението в цялото училище, а обвинената учителка е отправила молба приоритетно в нейната класна стая да бъдат поставени камери, за да се тушират всякакви бъдещи съмнения за работата ѝ, стана ясно по време на срещата. От своя страна Община Оряхово ще предложи психологическа подкрепа за детето. Такава вече е била предложена и от училището, както и възможността ученикът да бъде преместен в друга паралелка. Родителите до този момент обаче отказват.

Проверката на РУО продължава, паралелно мерки ще бъдат взети и на училищно ниво.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари