Момчил Инджов: За цялостно ни приемане в Шенген Нидерландия трябва отново да каже "да"

0
Необходимо е ново гласуване на страните членки на ЕС, допълни журналистът
Необходимо е ново гласуване на страните членки на ЕС, допълни журналистът Видео: NOVA

Необходимо е ново гласуване на страните членки на ЕС, допълни журналистът

"За цялостно ни приемане в Шенген е необходимо ново гласуване на страните членки на ЕС, Нидерландия трябва отново да каже "да". Там се проведоха парламентарни избори и крайнодясната партия на Герт Вилдерс спечели. Преговорите за съставяне на кабинет пропаднаха, а популярността на Вилдерс расте." Това заяви Момчил Инджов, кореспондент на Club Z в Брюксел.

"Когато Нидерландия каза "да" за пълно приемане в Шенген, парламентът се събра и внесе резолюция да бъдем приети само по въздух и вода. Ново гласуване трябва да мине през парламента като решение. А той вече е в нов състав. Любопитното е, че партията на Вилдерс изобщо не участва в първото гласуване. Това беше много странно, изтълкувано по най-различен начин. Една от версиите беше, че не искат още от началото да настроят другите срещу себе си. Тази партия е против разширяването на Европейския съюз и на Шенген", обясни той, цитиран от NOVA.

Инджов коментира и протестите на фермерите. "Оттеглянето на регламента за намаляване на употребата на пестициди означава доста голяма отстъпка на Брюксел. Това доста оскъпява продукцията. Има и твърдения, че причиняват ракови болести. Протестът като цяло е срещу така наречената зелена сделка. Става дума за свръхрегулация, различна степен на трансформиране на законите", посочи журналистът. Относно земеделския протест у нас Инджов изрази мнение, че истината много често е някъде по средата и трябва да се намери компромис. "Всеки ще направи по някои отстъпки. Вярвам, че така ще стане", допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари