Момченце се роди в семейството от Брестник с опожарен дом

0
Малкият Михаил се появи на бял свят 4 минути след полунощ навръх Тодоровден
Малкият Михаил се появи на бял свят 4 минути след полунощ навръх Тодоровден Снимка: Ели Крумова/ Монитор

Многочленното семейство, чиято къща изгоря до основи в село Брестник в края на февруари, се сдоби със син, сподели Lupa.bg.

Малкият Михаил се появи на бял свят 4 минути след полунощ навръх Тодоровден, с чудесните мерки от 3800 грама и 51 сантиметра. След преживения за майката стрес от злополуката в чисто новото им жилище, двамата са в отлично здраве. 

Историята на семейство Петър и бременната в деветия месец Константина Димитрови разтърси цялата страна. Родителите и двете им деца (по времето на пожара) се спасиха по чудо от пламъците, обхванали дома им. Огънят лумна от връзката между камината и комина на къщата и обхвана цялата изолация, а впоследствие, за броени минути, и стаите.

Имотът бе построен с много лишения миналата година и не бяха минали и 6 месеца, откакто семейството се нанесе в него. Димитрови трогнаха хиляди с историята си, а и заради факта, че чакаха поредно дете след каката Христина на 11 години и Божидара на годинка и половина.

Само за няколко дни близки, приятели и непознати се включиха в мащабна кампания по набиране на средства за осигуряването на най-необходимото за фамилията. А главата на семейството Петър, който е офицер от Военновъздушните сили, получи право на ползване на армейски имот, даден му от авиобазата в Граф Игнатиево.

По сметката на Димитрови за кратко време бяха събрани десетки хиляди левове, с които те да започнат наново изграждането на дома си. Все още текат преговори с банката-кредитор на изгорялото жилище и със застрахователите и не е ясно какво обезщетение за случилото се ще получат те. Факт е обаче, че силната майка Константина успя да износи до край бременността си с Михаил и малкото човече ще се прибере с родителите си до дни, макар и във временен дом

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари