Пожар остави младо семейство с бебе без дом

1
Пострадалата фамилия има нужда от помощ, за да възстанови щетите
Пострадалата фамилия има нужда от помощ, за да възстанови щетите Видео: NOVA

Пожар остави младо семейство с бебе без дом.

Инцидентът е станал в пазарджишкото село Ивайло. В района започна кампания за подпомагане на потърпевшите. Местните жители се обръщат с апел за помощ към цяла България.

Огънят най-вероятно е тръгнал от електрическата инсталация. Пламъците избухнали в неделя през нощта.

Мъжът ми ме събуди. Станах, взех детето и излязохме веднага”, разказа Гергана Козарска, предава NOVA.

Жената изважда детето през прозореца на втория етаж, защото къщата се напълнила с дим, а пламъците са близо до тях. Съседите ѝ помогнали да слезе.

Единият дойде да вземе детето, другият ми подаде стълба, за да сляза. Благодарна съм на Господ, че ни спаси”, сподели още жената.

Съпругът ѝ обаче остава в огнения капан.

„Ръката му изгоря. Лицето, гърба му също пострадаха. В момента е на домашно лечение”, каза още Гергана.

Бързата намеса на съседи и огнеборци спасява сградата, но вътре в нея почти всичко е изпепелено – от подовите настилки през оборудването и мебелите до дограмата. Младото семейство остава само с дрехите на гърба си. Доскоро и двамата били безработни. Освен на институциите, Гергана, съпругът и тяхната дъщеричката, разчитат изключително много на подкрепата и на добри хора.

Десетки хора вече се отзовали на кампанията за набиране на средства в помощ на младото семейство. Родителите имат нужда не само от строителни материали, но и от дрехи, обзавеждане и електроуреди.

Сега пострадалата фамилия е намерила временен подслон у роднини, но не може да остане дълго при тях. Надеждата им е скоро да успеят да възстановят собствения си дом.

Ако желаете да помогнете, може да го направите като преведете пари по следната банкова сметка:

KBC Bank

IBAN BG03RZBB91551009262805

BIC RZBBBGSF

Гергана Кръстева Козарска 0896 320483

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари