Модерна лаборатория отвори врати в МГ „Баба Тонка“

0

Днес в МГБаба Тонка“ беше официално представен проектът „Лаборатория XXI век“, в присъствието на зам.-кметовете Наталия Кръстева, председател на Управителния съвет на Училищното настоятелство в МГБаба Тонка“ и д-р Страхил Карапчански, председател на Управителния съвет на общинската фондация „Русе – град на свободния дух“.

Проектът е на обща стойност 7 506,20 лв., като близо една трета от инвестицията 2 695 лв., е направена именно от фондацията, а останалата част е събрана чрез спонсорството на ВН-социален проект на Еконт, Ротари клуб и Училищно настоятелство към МГБаба Тонка“.

По време на отворения урок и представянето на съвременната измервателна апаратура, присъстващите се запознаха с възможностите, които предлага модерната технология за събиране и обработване на данни, а ученици и учители демонстрираха как се работи с част от сензорите и какви са плюсовете на подобно съвременно обучение.

Д-р Карапчански заяви, че и за в бъдеще МГБаба Тонка“ може да разчита на пълна подкрепа и съдействие при осъществяване на училищни проекти. Той каза още, че е важно да се стимулира желанието и интереса на децата, а с подобни иновативни и модерни технологии те получават една добра основа в подготовката си по дисциплини като биология, химия и физика.

В рамките на проекта са закупени 12 сензора и преходен модул за лаптоп по физика, 10 сензора и преходен модул за лаптоп по химия и 11 сензора и преходен модул за лаптоп по биология, с които е оборудван специализиран кабинет. Целта е да се създаде модерна технологична среда за практическо обучение при провеждане на лабораторни занятия по физика и астрономия, химия и опазване на околната среда, биология и здравно образование и да се осъществят връзки между отделните учебни предмети. Модерните условия ще допринесат за стимулирането на научно-изследователската дейност на учениците, ще им дадат възможност за практическо приложение на натрупаните знания и за организиране  на иновативна и качествена експериментална работа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари