Модерен медицински център заменя разрушената поликлиника в Сливо поле

3

"Медика" откри нов и модерно оборудван медицински център в град Сливо Поле

На нова социална придобивка ще се радват от днес жителите на Община Сливо поле. По инициатива на кмета на общината Валентин Атанасов в партньорство с Лечебни заведения „Медика” на мястото на старата, потънала в разруха местна поликлиника, днес беше открит напълно обновен и модерно оборудван медицински център, предаде Русе Медиа

В него са обзаведени кабинети за лични лекари, манипулационна, както и специализирани кабинети, в които на ротационен принцип всяка сряда ще дават дежурства специалисти по различни направления от УМБАЛ „Медика”. Освен това в кабинетите на личните лекари е изградена система за телемедицина, която позволява дистанционно консултиране при нужда със Спешния център на лечебното заведение в Русе.

Кметство Сливо поле осигурява безплатна линейка за нуждаещи се от транспортиране пациенти до всяко здравно заведение извън територията на общината. На разположение на жителите на отдалечените села е и безплатен транспорт, който ще минава два пъти седмично, за да могат болните да имат лесен достъп до здравния център в Сливо поле.

В навечерието на деня, в който Православната църква почита Свети Мина, административният директор на Лечебни заведения „Медика” Алисе Муртезова подари на новооткрития медицински център икона на светеца, който е покровител на семейството и лечителите. „Пазете и почитайте вашите лечители!”, пожела Муртезова на жителите на община Сливо поле. Освен иконата тя направи и лично дарение за центъра – инвалидна количка, с която при нужда да бъдат транспортирани до кабинетите трудно подвижни пациенти. Заедно с нея на откриването на медицинския център присъстваха и лекари от „Медика”, специализирани в областта на общата и инвазивната кардиология, пулмолог, офталмолог и невролог.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари