Мобилно приложение улеснява придвижването с градски транспорт в Русе

1
Целта му е да помогне на живеещите в Русе да намерят близки спирки, да получат информация до къде могат да ползват градски транспорт
Целта му е да помогне на живеещите в Русе да намерят близки спирки, да получат информация до къде могат да ползват градски транспорт Снимка: http://startupfactory.bg

Нова рубрика с мотото „Проект на седмицата“ започва Startup Factory Русе.

Ще бъдат представяни нови и интересни продукти на хора от Русе или от други места в България и света. Целта на инициативата е да популяризира и да подкрепи начинания, които носят обществена полза, развиват бизнес средата и служат за пример, че стартирането на бизнес е възможно за всеки с упоритост, постоянство и смелост.

Проектът на тази седмица е кръстен „Транспорт Русе“. Това е мобилно приложение, което е насочено към градския транспорт в Русе. То е достъпно напълно безплатно в интернет. Целта му е да помогне на живеещите в Русе да намерят близки спирки, да получат информация до къде могат да ползват градски транспорт от дадените спирки и кога ще дойдат следващите линии. Приложението би било полезно в различни случаи за всеки, който ползва публични транспортни услуги в град Русе.

Авторът на приложението Иван Димов и се занимава с уеб разработки от близо 5 години, като работи основно с езици като JavaScript (вкл. Node.js) и PHP. През това време работи и над различни проекти– от уебсайтове, web scraping, browser/IDE extensions до Desktop apps и mobile apps.

"Когато ползвам градски транспорт исках да има бърз начин да проверя коя е оптималната спирка, на която да отида, да проверя маршрута на някоя непозната линия и да видя колко ще трябва да се чака", разяснява пред Startup Factory идеята си Димов.

Представяме Ви приложението „Транспорт Русе

Представете продукта, който разработвате.

Това е мобилно приложение, което е насочено към градския транспорт в Русе. Целта му е да помогне на живеещите в Русе да намерят близки спирки, да получат информация до къде могат да ползват градски транспорт от дадените спирки и кога ще дойдат следващите линии. Приложението би било полезно в различни случаи за всеки, който ползва публични транспортни услуги в град Русе.


Кажете няколко изречения за себе си.

Казвам се Иван Димов и се интересувам се уеб разработки от близо 5 години, като се занимавам основно с езици като JavaScript (вкл. Node.js) и PHP. През това време съм работил над различни проекти– от уебсайтове, web scraping, browser/IDE extensions до Desktop apps и mobile apps. Малко повече за мен може да се намери на http://dimoff.biz.


Как възникна идеята за този продукт? Защо решихте да стартирате разработката му?

Когато ползвам градски транспорт исках да има бърз начин да проверя коя е оптималната спирка, на която да отида, да проверя маршрута на някоя непозната линия и да видя колко ще трябва да се чака.


Сам ли разработвате проекта или в екип? Ако сте екип кои са другите хора и какви са техните роли?

Приложенията са изцяло разработени от мен, но идеята за приложението за градския транспорт дойде от един мой приятел.


До къде искате да стигнете с този проект? Това комерсиален продукт ли е, който искате да превърнете в бизнес?

Нямам големи очаквания, бих се радвал, ако приложенията се намерят за полезни, но не очаквам да прераснат в бизнес.


От каква подкрепа и ресурси имате нужда?

Бих се радвал ако приложенията достигнат аудитория и ако получавам идеи за развитие на приложенията.


Какво е различното в продукта спрямо други подобни решения? Има ли нещо, което считате за ключово предимство?

Мисля, че към момента няма друго такова Андроид приложение.

Можете да свалите и разгледате приложението на Иван Димов от този линк. Коментари, предложения и всякаква обратна връзка можете да изпращате на имейла на Startup Factory. Всичко ще бъде препратено до Иван Димов и ще помогне за усъвършенстване на продукта му. Благодарим Ви предварително за активността и подкрепата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари