Мобилната автоматична станция не отчете замърсяване в Русе

0
Мобилната автоматична станция не отчете превишения на нормите на следените показатели в Русе
Мобилната автоматична станция не отчете превишения на нормите на следените показатели в Русе

Мобилната автоматична станция не отчете превишения на нормите на следените показатели в Русе

Мобилната автоматична станция (МАС) на Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС) не отчете превишения на нормите на следените показатели по време на второто измерване в гр. Русе.

Станцията започна измервания на качеството на атмосферния въздух (КАВ) на 7 април, в западните части на град Русе, в двора на ОУ „Ангел Кънчев“. На следващия ден ръководството на учебното заведение е изключило електрозахранването на МАС, което създаде предпоставка за увреждането на апаратурата. Станцията възобнови дейност на 9 април, проследявайки нивата на атмосферните замърсители – серен диоксид, азотни оксиди, въглероден оксид, озон и фини прахови частици, бензен, толуен и ксилен. До края на годината ще бъдат реализирани още две измервания.

От началото на април АИС „Възраждане“, разположена в централните части на Русе, е регистрирала само едно превишение на нормата за фини прахови частици на 1 април. До настоящия момент няма превишения на нормите на атмосферните замърсители, въпреки данните за пренос на пясък от пустинята Сахара.

Станцията, разположена на територията на Източна промишлена зона в момента е в техническа профилактика.

Пунктът за собствен мониторинг на специфични органични вещества на „Линамар Лайт Металс – Русе“ ЕООД възобнови дейността си след техническа профилактика и ремонт. Данните са достъпни на интернет страницата на РИОСВ - Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Никола
    Незмал какво и къде мери тази станция,но на 30 през ноща в 5.00часа в квартал възраждане мирешеше мна Монтюпе сякаш завода им беше пред блока където живеем! Докато този завод не бъде изравнен с кота О няма как да стане!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари