Мними касиери събират пари в Русе

1
Сценарият на измамата се разиграва в жилищен блок по улица „Борисова” в Русе
Сценарият на измамата се разиграва в жилищен блок по улица „Борисова” в Русе Видео: БНТ

За нов вид измама предупреждават професионалните домоуправители в Русе.

Зачестяват опитите на непознати лица да се представят за техни служители, за да събират такси и да извършват ремонтни дейности, предава БНТ.

Сценарият на измамата се разиграва в жилищен блок по улица „Борисова” в Русе. Преди дни в тази кооперация влизат двама непознати. Представят се за служители на фирмата, която обслужва етажната собственост и искат пари.

Цветелин Цонев, професионален домоуправител: Наши клиенти ни се обадиха, за да питат защо събираме пари по обяд, при положение, че по договор се събират след 18:30 часа. Казах им, че не са наши касиериМайстори , които ще правят обшивки, ламарини. Човек от блока пак се усъмнил и ми звънна, за да попита защо се прави ремонт без да е съгласуван на общо събрание.

Затова професионалните домоуправители съветват хората да не бъдат доверчиви, винаги да изискват легитимация на служителя и да не плащат никакви суми.

Цветелин Цонев, професионален домоуправител: Нашите телефони са 24 часа включени. Могат винаги да се обаждат и да питат.

Заради зачестилите опити на измами, професионалните домоуправители вече разлепят информационни листовки по жилищните входове, за да предупредят хората за новия вид измама.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари