Младен Маринов: Ситуацията с бежанците на границата с Турция е тревожна

0
Жандармерията ще остане на границата колкото е необходимо, допълни министърът
Жандармерията ще остане на границата колкото е необходимо, допълни министърът Снимка: БТА

"Ситуацията с бежанците на българо-турската граница е тревожна, но МВР е мобилизирало достатъчно ресурси, за да гарантира сигурността на страната. Към момента, с изключение на няколко единични опита няма констатирани нарушения. Няма опити за масово преминаване на бежанци“, каза вътрешният министър Младен Маринов.

Под 20 на сто от капацитета на центровете за мигранти е зает в момента, има достатъчно места за да приемем бежанци, ако е необходимо, каза още Маринов, цитиран от Канал 3.

Заедно с главния секретар на МВР Ивайло Иванов и началникът на Гранична полиция Светлан Кичиков той инспектира ГКПП Капитан Андреево и провери готовността на граничните полицаи и подкрепленията от жандармерия за действие при необходимост.

Жандармерията ще остане на границата колкото е необходимо, допълни Маринов.

"Натискът от мигранти за годината към България е в пъти по-нисък, няма място за тревога", каза шефът на Гранична полиция Светлан Кичиков. 

България, Гърция и Турция са в постоянен контакт заради кризата с бежанците. Засега няма арестувани каналджии каза главния секретар на МВР Ивайло Иванов.

Основният натиск от мигрантите, които са на турска територия е насочен към Гърция. Там е имало сблъсъци с гръцката полиция и жандармерия.

Според неофициална информация гръцките власти са използвали сълзотворен газ, за да спрат стотиците бежанци, които турските граничари са допуснали в ничията зона между двете държави.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари