Млада жена е първият случай на "Омикрон" в Русе

1
Тя е била ваксинирана, а пробата ѝ е била взета още на 23 декември
Тя е била ваксинирана, а пробата ѝ е била взета още на 23 декември Снимка: iStock

Първият случай на "Омикрон" в Русе е установен в лабораторията на УМБАЛ „Канев“ в града

Това са потвърдили пред в. „Бряг“ от Националния център по заразни и паразитни болести, където пробата е доказана. Заразена е млада жена, която е ваксинирана, а пробата ѝ е била взета още на 23 декември, твърди вестникът, позовавайки се на свои източници. Жената вече е добре, не е лежала в болница, а е лекувана в домашни условия.

На фона на високия брой новозаразени с КОВИД вчера кметът Пенчо Милков заяви, че ще положи усилия местната администрация, РЗИ-Русе и ОД на МВР да си сътрудничат по-добре за преодоляване на поредната ковид вълна. В помощ на Общината се очаква да се включат частни охранители, които да помагат при проверка на сертификатите на гражданите, тъй като имат право да искат документ за самоличност, както и полицията. Очаква се да бъдат ограничени масовите обществени прояви, които да бъдат редуцирани за определен период от време.

В четвъртък ще се проведе заседание на Областния оперативен щаб, където се предвижда да се приемат конкретни мерки спрямо заболеваемостта в областта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    Ти
    Стига сте лъгали изроди.ще ви дам един ковид един омикрон едни вируси🤬🤬🤬🤬я марш веднага убийци
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари