Млад мъж с левкемия спешно се нуждае от средства за лечение в Турция

1
Музикантът разбира неприятната новина след като пребори коронавируса
Музикантът разбира неприятната новина след като пребори коронавируса Видео: Bulgaria On Air

32-годишен мъж с левкемия спешно се нуждае от средства за скъпоструващо лечение със стволови клетки в Турция. 

Младият мъж води битка за живота си за втори път. Васил Василев свири на тъпан. Той е част от оркестър "Духова музика Етрополе". Днес обаче 32-годишният мъж не може да свири, защото се бори за живота си и го прави не за първи път. Преди 2 години успява да пребори тежката диагноза Лимфом на Бъркит. Тогава премахват стомаха и далака му. Изкарва 8 химиотерапии в продължение на 6 месеца. Резултатът е успешен. 2 години по-късно той отново се изправя очи в очи с друга тежка болест - левкемия. Новината за болестта дошла като гръм от ясно небе, след като прекарал Ковид-19.

"След като се възстанови от коронавируса си, направи допълнителни изследвания, които показаха, че става въпрос за нещо по-притеснително, веднага замина за клиниката в Турция, където беше лекуван от първоначалното си заболяване. Там беше установено, че всъщност той има начална форма на левкемия", каза приятелят на Васил - Марин Маринов, предава Bulgaria On Air.

Три седмици преди да разбере за страшната диагноза Васко е сключил брак с приятелката си.

"Тази новина им дойде като гръм от ясно небе, беше неочаквано, беше страшно, но съпругата му е момиче, което винаги е била с него", сподели още Марин.

Сега всичките му приятели се молят за него. Заедно с тях и певицата Софи Маринова, заедно с която Васко е свирил на концерти и са създавали музика.

"Нека в навечерието на коледните празници да отворим сърцата си за повече добро и милосърдие. Обръщам се към цяла България, всички мои фенове, за да помогнем заедно на моя колега и приятел, един страхотен музикант, за да пребори левкемията", апелира Софи Маринова.

За живота на Васко е определена цена - 200 000 лева, за да премине скъпоструващо лечение с химиотерапия и трансплантация на стволови клетки в Турция.

Може да направите дарение по следната сметка:

ЦКБ АД Клон – Етрополе

IBAN: BG04 CECB 9790 40B2 2417 01

BIC: CECBBGSF

Васил Стоев Василев

Основание: Дарение за лечение

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Докато пеех вчера в стаята, някой счупи с камък прозореца, за да чува по-добре.

Харесай Дунавмост във Фейсбук