Митничарка опита да подкупи шеф на КЗП

0
Марица опитала да подкупи Стойков, за да спаси семейното заведение
Марица опитала да подкупи Стойков, за да спаси семейното заведение

Митничарката Марица Г., която през лятото на 2015 г. опита да подкупи директора на КЗП - Бургас Николай Стойков може да влезе в затвора.

Срещу напористата дама е повдигнато обвинение за подкуп по по-тежък член заради длъжността, която заема. Това означава, че ако бъде призната за виновна, софиянката може да отнесе до 10 години затвор и до 15 000 лв. глоба, съобщи "Флагман".

През юли 2017 г. Марица опитала да подкупи Стойков, за да спаси семейното заведение - обект, намиращ се на южния плаж в Китен. Тя поискала от директора „да й влезе в положението“, обяснявала, че туристическият сезон е много слаб, като упорствала: „Дайте да оправим нещата. Дайте да видим какво може да се направи. При нас в митницата нещата стават нещата много лесно“.

След тези думи, свидетелят  помолил учтиво подсъдимата да напусне кабинета му. Тя излязла от стаята. Върнала се малко по-късно и хвърлила една кутия от цигари на бюрото, с което демонстрирала целта си да мотивира директора на КЗП да не извърши действия по служба, и се обърнала към него с думите: „Аз да Ви оставя номерата на актовете“. Стойков веднага се усъмнил, че Марица Г. му е дала подкуп и извикал: „Каква е тази кутия?“. Без да отговори, подсъдимата излязла от кабинета, затворила вратата, и тичешком напуснала сградата на КЗП.

 Делото тръгва в Окръжен съд - Бургас в средата на март.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари