Митничари са задържали 600 литра алкохол на територията на ТД"Дунавска"

1
Количеството е задържано при 5 случая
Количеството е задържано при 5 случая

Митнически служители са задържали 634 литра нелегален алкохол при 5 случая на територията на ТД Дунавска за периода 06.08.2020-30.08.2020.

Проверки са извършени и на два специализирани малки обекта за дестилиране (регистрирани казани за изваряване на ракия), в които са открити документални нарушения.

На 30.08.2020г. служители от Оперативен контрол-Русе са проверили регистриран казан на територията на община Ветово. Установено е, че за насипаните в дестилиращото съоръжение плодове не е издадена справка-декларация съгласно изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС) и Правилника за прилагане на Закона за акцизите и данъчните складове (ППЗАДС). Предстои издаването на акт за установяване на административно нарушение. 13 дни по-рано митническите служители са извършили друга проверка на регистриран обект за дестилация.

Установено е, че не е била изискана справка декларация съгласно чл. 45, ал. 2 от ППЗАДС. Според изискванията на закона собствениците или наемателите на казаните трябва да изискат от физическите лица справка-декларация за ферментиралите плодове, които трябва да са собствено производство.

Освен проверки на казаните за ракия в периода 06.08.2020-30.08.2020 г. митническите служители са извършили и проверки в обекти, за които е имало съмнение, че се съхранява и предлага нелегален алкохол.

На 23.08.2020г. инспектори от Оперативен контрол - Лом са открили 399 литра ракия в различни вместимости и градуси в частен дом на територията на община Хайередин. При проверката са намерени и малко количество (257 къса) цигари от регистрирана марка, но без български бандерол.

Шест дни по-рано служители от Оперативен контрол - Русе са задържали 93 литра етилов алкохол без документи в частен имот в град Глоджево, община Ветово. На 14.08.2020г., в хранителен магазин, в същото населено място, са открити 20 литра етилов алкохол без документи. Над 100 литра нелегален алкохол са задържали и служители от Митническо бюро Разград при две проверки, извършени през първата половина на август.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Българина търпи, търпи ииии като му кипнеее... става и отива в Англия да бере ягоди...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари