Митничари задържаха 190 литра ракия в туби за минерална вода

1
Митнически служители открили 400 кутии цигари в микробус на Дунав мост - Русе
Митнически служители открили 400 кутии цигари в микробус на Дунав мост - Русе

Митнически служители задържаха 190 литра ракия в туби за минерална вода

На 28.11.2020 г. инспекторите спират за проверка товарен микробус, напускащ страната в района на ГКПП Дунав мост II Видин - Калафат.

Сред групажна стока са открити 10 туби за минерална вода, които се оказват пълни с етилов алкохол с мирис на ракия. Измерване с денситометър показва, че течността е с алкохолен градус 46 vol. Според документите получател на пратката е частно лице в Холандия. За случая е уведомен разследващ митнически инспектор, образувано е досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура - Видин. Работата по случая продължава.

Същия ден митнически служители извършват още едно задържане на алкохол и цигари при опит да бъдат изнесени от страната. Около 09:20 часа в района на ГКПП Дунав мост - Русе е спрян за проверка пътнически микробус, чиито шофьор пътува за Белгия. Митнически служители установяват, че под предните седалки, в товарното помещение и в личния багаж на водача са открити 8000 къса (400 кутии) цигари и 90 литра високоалкохолни напитки, всичките облепени с български акцизен бандерол.

Шофьорът не представил нужните придружителни документи, съгласно изискванията на ЗАДС. По случая е съставен акт за установяване на административно нарушение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Жена се кара на мъжа си:
- Спри да пиеш и да лазиш, че детето гледа от тебе и трета година не може да проходи.

Харесай Дунавмост във Фейсбук