Мистерия около изчезването на известен професор по музика

0
Използвани са всички възможни начини за издирване
Използвани са всички възможни начини за издирване

80-годишният професор по музика Тодор Бакалов е изчезнал безследно и вече четвърти месец неговите близки не могат да го открият.

Мъжът е видян за последно в Пернишко на 5 октомври миналата година. В деня на изчезването си професорът е бил на гости заедно със съпругата си при свои познати в пернишкото село Расник, пише Канал 3.

В късния следобед, около 17:00 часа, той излязъл да се поразходи, за да разгледа селото и вече не се завърнал. Обезпокоени близките му се обадили в полицията и оттогава са започнали издирвателни действия.

Използвани са всички възможни начини на издирване, включително и с делтапланери. Районът е обходен многократно, но без резултат, поясняват от МВР-Перник.

Близките умоляват всеки, който има информация за професора, да се обади в полицията.

Бакалов е известен тракийски акордеонист и фолклорист. Той е доктор на музикалните науки, акордеонист, композитор и диригент. Роден е в Сливен, откъдето започва и музикалната му кариера. Има многобройни изяви в страната и чужбина с най-известните народни певци. Изнася концерти в много градове на Европа, Азия и Африка.

Дългогодишен преподавател в Софийския университет, Софийската математическа гимназия и в Молдова. Налага се като изключителен творец в областта на българската народна музика

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари