Миролюба Бенатова: Кой ще казва кои са националните предатели, а?

1
Саморазправата води до още по-голям произвол
Саморазправата води до още по-голям произвол Снимка: Фейсбук

Тъкмо приключих един телефонен разговор, от който разбрах още някои особености на българската "правораздавателна" система.

Слушах за опитите на пострадали да намерят справедливост в граждански процес. Слушах за разочарованието (според мен, съвсем обосновано), от крайното решение на втора инстанция. Слушах за нежеланието битката да бъде продължена и на ниво Върховен съд.

Нямах много какво да кажа, освен това, в което вярвам, а то е, че битката трябва да се води до край, с всички законови средства. Въпреки че изглежда глупаво и загуба на време. И въпреки обидата и болката, които институциите усилват, а не потушават.

След края на този разговор видях снимката на Костадинов, който съвсем директно призовава за публичен линч на "националните предатели". Колко лесно изглежда. И колко много хора биха ударили един палец, само защото си представят своите лични душмани, увиснали по дърветата.

Всички понякога искаме да дойде Горският и да накаже тези, които са наказали нас.

Но не става така.

Не бива.

Саморазправата води до още по-голям произвол.

А и все пак, най-важното. Кой ще казва кои са националните предатели, а?

Миролюба Бенатова, Фейсбук

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари