Миризмата издава възрастта на жените

0
Мъжете безпогрешно се ориентират за възрастта само по аромата на тялото
Мъжете безпогрешно се ориентират за възрастта само по аромата на тялото

Оказва се, че каквото и да правим, за да изглеждаме по-млади, мъжете безпогрешно се ориентират за възрастта само по аромата на тялото ни. Но все пак има начин леко да ги заблудим.

Японски учени са установили, че колкото по-възрастен е човек, толкова повече химически вещества, наречени ноненали, започва да произвежда тялото му. Те са продукт на разлагането на мастните киселини в кожата. Тези вещества имат специфичен неприятен мирис, който издава възрастта на жените. При дамите над 40 г. нивото на ноненалите е 2 пъти по-високо, отколкото при 20-30-годишните.

Американски специалисти пък са стигнали до извода, че мъжете могат подсъзнателно да определят възрастта на жените само по техния парфюм.

15 мъже на възраст между 20 и 60 години са участвали в експеримента. Те трябвало да определят ароматите, които подхождат на жени на различна възраст. Сред уханията имало аромати на ванилия, лавандула, роза, плодове (ябълка), зеленчуци (броколи). Почти всички мъже асоциирали аромата на роза с жени на по-зряла възраст, а плодовите аромати - с по-млади.

Ухаещата на грейпфрут жена се възприема като по-млада с 6 години

Въздействието на различните аромати върху мозъка на човека е малко изследвано. Учени от института по вкуса и ароматите в Чикаго (the Smell and Taste Institute) решили да проверят кой аромат кара мъжете да възприемат жените като по-млади. За изследването били подбрани различни ухания на плодове, зеленчуци и цветя (броколи, банани, мента, лавандула, грейпфрут).

Тези аромати изследователите нанесли върху кожата на жени на средна възраст и после накарали група мъже да познаят на колко години са дамите. Оказало се, че нито едно от предложените ухания не може да се сравнява с това на грейпфрута по въздействието му върху мъжете, който възприели ухаещите на цитрус жени, като по-млади с 6 години. Още по-любопитен се оказал фактът, че нито един аромат не е успял да измами жените за възрастта на мъжете.

Дамите решават кой мъж им подхожда не по неговия парфюм или лосион, а по мириса на подмишниците му. Доказано било още, че ароматът, който се излъчва от тялото на кърмачката, увеличава сексуалното желание у мъжа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари