Мирела живее в свят без звуци

1
Младото момиче е без слух, но усеща красотата на света с душата си
Младото момиче е без слух, но усеща красотата на света с душата си Видео: БНТ

20-годишно момиче без слух и със затруднен говор откри първата си самостоятелна изложба в Русе.

Тя носи името „Сътворени от тишината”. А графичните ѝ творби, подредени в Регионалната библиотека „Любен Каравелов”, изпращат послание за доброта и любов, предава БНТ.

Мирела Венциславова живее в родното си село Тетово в свят без звуци. И въпреки бариерата между нея и чуващите хора, усеща красотата на света с душата си и го разкрива чрез своите 25 платна. Те ни пренасят в тихото спокойствие на луната, залезите и мистериозните гори. На белия лист често и с лекота изникват хора както от реалния живот, така и от сънищата ѝ.

Емил Георгиев – организатор на изложбата
„Посетих изложба ,организирана от сдружение „Смело сърце” за хора с увреждания и там видях нейните прекрасни неща. И оттам се зароди идеята тя да има собствена изложба.”
Емилия Атанасова - майка на Мирела
„Като малка в първите класове рисуваше много хубаво. Обичаше малката русалка да рисува. Обича да рисува най-много портрети. След това животни.”

Младата художничка има сертификат за специалност „Графика”, но тъй като обучението й е било индивидуално, не може да продължи образованието си в Художествената академия, каквато е мечтата й. Въпреки трудностите, усмивката не слиза от лицето на Мирела , която е твърдо решена да представи творчеството си пред света. Докато помага в кметството в Тетово по програма за младежка заетост, подготвя и втората си самостоятелна изложба - през септември в София.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари