Министрите на енергетиката на ЕС договориха таван за цените на газа на едро

0
Споразумението слага край на месеци спорове как да се подходи към поскъпването на енергията в ЕС
Споразумението слага край на месеци спорове как да се подходи към поскъпването на енергията в ЕС Снимка: Европейски съюз

Споразумението слага край на месеци спорове как да се подходи към поскъпването на енергията в ЕС

Министрите на енергетиката на страните от ЕС договориха пределен лимит за цените на газа на едро при определени условия, заяви говорител на Съвета на ЕС, цитиран от ДПА.

Компромисът, достигнат днес, предвижда цената на газа на едро за някои фючърси, търгувания на нидерландския хъб TTF, да не надвишава 180 евро за мегаватчас при определени условия, уточниха дипломати пред ДПА, информира БТА.

Споразумението слага край на месеци спорове как да се подходи към поскъпването на енергията в ЕС.

След като цените на едро отбелязаха максимум през август, няколко европейски страни призоваха за амбициозни мерки, а други, включтелно Германия останаха скептични дали намеса на газовия пазар е добра идея.

Германия в крайна сметка подкрепи сделката, която се очаква да включва няколко предпазни клаузи, чрез които да се гарантира сигурност на доставките и стабилност на финансовите пазари. щ

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари