ЕК: Ако руски нефт се преработи от трети страни, той вече не е руски нефт

1
Европейският съюз въведе изключения за тавана на цените на руски петролни продукти
Европейският съюз въведе изключения за тавана на цените на руски петролни продукти

Европейският съюз въведе изключения за тавана на цените на руски петролни продукти

Два вида нефтопродукти от руския суров петрол бяха изключени от тавана на цените на петрола в Европейския съюз. Това стана след актуализация на разясненията на Европейската комисия, публикувани на официалния ѝ уебсайт в събота, съобщава БГНЕС.

"Ако руски петролен продукт в трета държава се преработва чрез смесване с продукт с произход от друга държава, в резултат на което се получава различен продукт, тогава руският петролен продукт вече не се счита за продукт с руски произход и горната граница на цените не се прилага", се казва в текста.

"Ако тези продукти (произведени от руски нефт) са били съществено преработени в трета страна, те вече не се считат за продукти с руски произход и таванната цена не се прилага", се казва още в съобщението на Европейската комисия.

Съветът на ЕС одобри решението за въвеждане на таван на цените на 4 февруари. Съществуват две ценови равнища за руските петролни продукти: едно от 45 долара на барел за петролни продукти, които се продават с отстъпка от суровия петрол (мазут, нафта), и друго от 100 долара на барел за петролни продукти, които се продават на по-висока цена от суровия петрол (дизел и керосин).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    ...
    нали сте ербаби, д'еба и хомо шайката ви брюкселска. ембарго до дупка и да лъсва докрай кой е зле и кой не е. какво шикалкавите ? въртиопашки. страх ли нямате ?
  • 0
    4
    ДГД
    Стига дриска под всяка статия, Spermoqd тъп!
  • 4
    3
    Spermaman
    Поне си личи че има мозък, за разлика от теб, СвръхПроз.
  • 0
    2
    СвръхАз
    Как си личи, че образован човек коментира...ерудиран и начетен..
  • 14
    1
    Такаааа...
    Значи ако пръдна в претъпкан киносалон по време на прожекция, ще се смята, че не съм пръднал аз, защото има и други, които е възможно да са пръднали също като мен?!! Да ви еба путката майна, да ви сЕра на €врогейския съюз, нещастници некъпани и педерас'и долни!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари