Министерството на транспорта координира прибирането на българите от ферибота в Йонийско море

0
12 души от горящия ферибот остават в неизвестност, седем от тях са български граждани
12 души от горящия ферибот остават в неизвестност, седем от тях са български граждани

12 души от горящия ферибот остават в неизвестност, седем от тях са български граждани

Министерството на транспорта и съобщенията на България координира всички действия по прибиране на спасените български граждани при инцидента с пожара на ферибот в Йонийско море, съобщават от ведомството.

По последни данни 12 души от горящия ферибот в Йонийско море остават в неизвестност, седем от тях са български граждани.

Температурата в горящата още част на кораба е 600 градуса, а в резервоарите има над 700 тона гориво, информира екипажът.

Министърът на търговския флот Янис Плакотакис съобщи днес, че основната цел на цялата операция е да се намерят хората, които са в неизвестност и да се спасят.

Издирваните хора се намират на кораба, защото водолази не откриха бедстващи хора във водите около мястото на инцидента, съобщи ръководителят на гръцките спасители Глиофридис.

Информация за  българи, пътували на ферибота „Юрофери Олимпия“може да се получи в Ситуационния център на тел. 02 948 3051, обявиха от Министерството на външните работи.

127 са били българските граждани, които са пътували на ферибота. Сред тях има и деца, които са добре, каза заместник-министър Велислава Петрова. Всички са евакуирани и са настанени в хотели на остров Корфу. Консулът ни в Солун е посетил сънародниците ни и е останал на място при тях като им е осигурена храна и напитки.

Осъществена е постоянна връзка с Министерството на корабоплаването и островната политика на Гърция. Консулът на България в южната ни съседка Радостин Ванкин е оказал пълно съдействие за издаването на необходимите документи на българите и настаняването им в хотел на остров Корфу. Разговаряно е и с транспортното министерство на Гърция, както и с българските гранични власти за организиране придвижването на българските граждани и оказване на административна помощ.

Със съдействието на български превозвачи са осигурени необходимите автобуси, с които ще бъдат превозени спасените български граждани при инцидента с пожара на ферибот в Йонийско море.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари