Министърът на туризма спасява костенурки в Царево

1
Костенурките са добре, оставихме ги на сушата, близо до реката, за да не бъдат стъпкани, написа Зарица Динкова
Костенурките са добре, оставихме ги на сушата, близо до реката, за да не бъдат стъпкани, написа Зарица Динкова Видео: bTV

Костенурките са добре, оставихме ги на сушата, близо до реката, за да не бъдат стъпкани, написа Зарица Динкова

Наводненията у нас поразиха и животни. Еколози алармират за умряла риба, прасета, сърни и за много пострадали костенурки.

Тъкмо около костенурките в социалните мрежи се разгоря спор, в който беше въвлечен и министърът на туризма, предаде bTV.

Докато беше на посещение на пострадалия плаж „Нестинарка“ министър Зарица Динкова видя нещо в пясъка, взе го и в ръката си вече държеше костенурка. Въпросът е какво направи с нея.

Според коментари във Фейсбук в желанието си да ѝ помогне министър Динкова е пуснала костенурката в солените води на морето и така я обрекла на смърт.

Зарица Динкова не е оставила костенурката във водата, а на пясъка. С министъра на туризма е и Нали Сандева, собственик на заведение до реката.

„През цялото време гледаме костенурките долу в реката. Това са водни костенурки, хората и туристи минават покрай моста, хвърлят им дори храна“, обясни тя.

Костенурките са студенокръвни. Ниските температури и пороите ги изтощават, казват херпетолози.

Съветът на специалистите е да не пипаме пострадалите от наводненията животни, а да сигнализираме екоинспекцията.

В желанието си да помогне министър Динкова грабна костенурките и ги премести, за да не бъдат „стъпкани или повлечени от боклуците в морето“, написа във Фейсбук Динкова. Тя увери, че костенурките са добре.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари