Министърът на туризма: Ако на украинците не им харесват базите, успех им пожелавам

10
Христо Проданов за анулираните резервации на държавни служители заради украинските бежанци
Христо Проданов за анулираните резервации на държавни служители заради украинските бежанци

Христо Проданов за анулираните резервации на държавни служители заради украинските бежанци

"В началото на войната на ден влизаха между 3 и 5 хил. души и за да се отнесем адекватно към проблема, настаняването им в хотели беше единственият вариант. Искам да благодаря на хотелиерите, които се отзоваха и ни помогнаха да решим този проблем".

Това каза министърът на туризма Христо Проданов пред Euronews Bulgaria в отговор на въпрос дали настаняването на украинските бежанци в луксозни хотели по морето е било грешка.

По повод исканата оставка на вицепремиера Калина Константинова от опозицията, Проданов изтъкна, че в момента правителството се справя с поток от 300 000 бежанци, а при сирийската криза кабинетът на Бойко Борисов се оплаквало колко било трудно да се погрижи за 6000 души. По думите му е проблем, че в някои от държавните бази няма да има места за ведомствени служители заради настаняването в тях на украински бежанци, но те щели да направят всичко възможно по-бързо да се освободят тези места, за да могат да се ползват от служителите – през лятото, есента или зимата.

Решението на проблема с бежанците Проданов вижда в максимално бързата им интеграция, започването им на работа и живот като на всички българи.

"Всички сме длъжни, за да съществуваме – да работим това, което можем“, каза министърът по повод, че не всички свободни работни места са привлекателни.

"Настанихме ги в най-модерните условия и се отнесохме към тях по най-хуманния начин може би в цяла Европа. Ако не им харесват базите, които се предлагат сега и искат да се спасят или да отидат другаде, където ще им харесва повече, е техен избор. Успех им пожелавам. С решение на правителството базите на Министерски съвет и Народното събрание също са отворени за украински бежанци", каза още бившият зам.-председател на ПГ на БСП в предишното НС.

Христо Проданов допълни, че е умерен оптимист за летния сезон, въпреки липсата на туристите от Русия и Украйна, които съставлявали около 10% от туристите през минали лета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Помиярче мръсно
    Ами то вие и на нас това ни пожелавате вече 30 години, като не ни харесва да се спасяваме другаде! Нали така! "За да съществуваме – да работим това, което можем" - вие май нищо не можете, освен да крадете, лъжете, мамите и т.н., т.е. за това съществувате!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари