Магистрала “Хемус” ще преминава на 15 км от Велико Търново

0
Заедно с това ще бъдат възложени 4 млн. лв. за проектиране на магистралния участък Велико Търново - Русе
Заедно с това ще бъдат възложени 4 млн. лв. за проектиране на магистралния участък Велико Търново - Русе Снимка: © DarikNews.bg

Трасето на автомагистралаХемус” ще преминава на 15 км от Велико Търново. Това съобщи в старата столица министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

“Анализирахме трасето и намерихме вариант, който да е максимално добър от технологическа и екологична гледна точка. Магистралата ще бъде изместена на юг в посока Велико Търново до реката над Поликраище”, посочи тя. Павлова припомни, че за първите 60 км от аутобана е обявена предсрочно тръжна процедура и ако няма обжалване на процедурата, още през лятото ще започне активното строителство.

Министърката обясни, че заедно с това ще бъдат възложени 4 млн. лв. за проектиране на магистралния участък Велико Търново - Русе. “Ще направим всичко възможно през 2016 год. тези проекти да са в пълна готовност. Ще търсим и финансов ресурс за тяхното реализиране. Ще преговаряме с Европейската инвестиционна банка, ще търсим средства по програма “Юнкер”, публично частното партньорство също е вариант”, каза още Лиляна Павлова.

 

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари