Министър Ангелов: Взети са всички здравни мерки за осигуряването на изборите

0
"Тези, които са под карантина, но под изолация, ще бъдат обслужени с мобилни секции", уточни здравният министър
"Тези, които са под карантина, но под изолация, ще бъдат обслужени с мобилни секции", уточни здравният министър Снимка: Фейсбук

Взети са всички здравни мерки за осигуряването на един спокоен и сигурен изборен процес.

Това каза на брифинг след доставката на 51 600 дози от ваксината на „Moderna” срещу COVID-19 министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Всички мерки, необходими за безопасното провеждане на изборите и на гласоподавателите, са взети, както и за членовете на секционните избирателни комисии, районните избирателни комисии и Централната избирателна комисия. Тези, които са под карантина, но под изолация, ще бъдат обслужени с мобилни секции. Има срокове, в които трябва да си подадат съответните заявления, за да могат да гласуват и съответно общините да вземат съответните мерки, така че изборите ще бъдат безопасни. Доколкото знам, времето ще бъде хубаво“, коментира проф. Ангелов и призова всички български граждани да упражнят правото си на вот, за да могат резултатите да бъдат справедливи и да няма политически спекулации в тази посока.

„По отношение на всички здравни мерки, които се изискват от нас, ние сме ги взели за осигуряването на един спокоен и сигурен най-вече от медицинска гледна точка изборен процес“, увери проф. Костадин Ангелов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари