Минеков: Протестите се финансират с ясна кампания, ще съдим Караянчева

1
"Никой от „Отровното трио“ не познава Черепа, за разлика от Влади Горанов, с когото си разменят есемеси“, каза Минеков.
"Никой от „Отровното трио“ не познава Черепа, за разлика от Влади Горанов, с когото си разменят есемеси“, каза Минеков. Видео: bTV

Отровното трио“ заяви, че ще съди председателят на Народното събрание Цвета Караянчева за твърденията ѝ, изречени в „Лице в лице“, че има двама олигарси, които са извън България, и „дирижират и финансират част“ от настоящите протести срещу правителството и главния прокурор

„Това, че (Цвета Караянчева) ще бъде дадена на съд, естествено трябваше да се получи. Всички тези опорки, които започват от нейния началник, веднага попиват в корпулентните медии и всъщност непрекъснато сме задължени да обясняваме неща, които са достатъчно ясни и много лесни за проверка“, заяви професор Велислав Минеков в право на отговор в „Лице в лице“.

„Ние имаме ясни документи как сме се финансирали през всичките тези три месеца. Какво е набрано, какво е похарчено, какви данъци са платени“, заяви Минеков.

Протестите се финансират с ясна кампания. Първите дни се финансирахме със собствени средства, а след това публикувахме сметка, в която за един ден се събраха 24 000 лева. Общо събраните средства са достигнали близо 93 000 лева, разказа организаторът на гражданското недоволство от „Отровното трио“.

Минеков заяви, че е трудно да се проследи кой е дарил за протестите, защото „Отровното трио“ не е държавата и няма специални служби, но „от повечето места се разбира и са много ясни преводите – като номера, всеки номер е проследен“.

„За съжаление, тези средства вече са похарчени и продължаването напред ще бъде трудно. Това няма да продължи вечно, защото който е дарил вече няма да дари втори път, но ние няма да се откажем от протеста“, заяви организаторът на демонстрациите срещу правителството.

„Като се говори за пари, припомнете на госпожа Караянчева за едни покрити 700 милиона – парите, които случайно Влади Горанов е пропуснал от господин Черепа. Никой от „Отровното трио“ не познава Черепа, за разлика от Влади Горанов, с когото си разменят есемеси“, каза Минеков.

„Аз от години говоря срещу колекцията на Черепа, докато един министър я представи в Националния исторически музей, а след това пак този министър я разкарва по света“, каза представителят на „Отровното трио“.

По неговите думи „Черепът“ е купувал скулптури от действащия министър и това може да е ясен сигнал за корупция, защото „след това му се прави закон“.

"Приетият Закон за културното наследство обслужва едрите колекционери като Васил Божков, a засяга дребните антиквари и бабите, кътащи някоя икона", заяви Минеков.

Самият той като скулптор смята, че е много трудно да се направят седем изложби, защото изработката на една статуя отнема доста време.

Що се отнася до разпространяваните твърдения, че баща му е бил приближен на Тодор Живков, според него "това са опорки, които се разпространяват, когато няма какво друго да открият за теб".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари