Мика Зайкова: Колегите от ГЕРБ имат заръка да саботират парламента

2
Мика Зайкова каза, че не желае да прави кариера, а само да помага на младите
Мика Зайкова каза, че не желае да прави кариера, а само да помага на младите Видео: NOVA

Мика Зайкова каза, че не желае да прави кариера, а само да помага на младите

"Много се надявам колегите да се съобразяват в коя сграда се намират. Колегите от ГЕРБ не са невъзпитани, просто такава им е поръката, да саботират работата на парламента", сподели Мика Зайкова в "Неделята на NOVA".

"Да стоиш 10 години на власт и да си самодържец… Бойко Борисов не се съобразяваше нито с парламент, нито с Конституция… и изведнъж някой да ти вземе кокала от устата", каза още Зайкова.

"Кой ви е казал, че избират Бойко Борисов? Да е жив и здрав проф. Михаил Константинов. Изборните протоколи са ги направили много сложен, за да има грешки", смята тя.

За заемането на длъжността председател на НС до избирането на редовен такъв, заради факта, че е най-възрастния депутат, тя заяви, че не за пръв път говори пред хора, а това, което е била там, е самата тя.

"Избрах „Има такъв народ“ защото харесвам младите и умни хора. Те ми предложиха, в началото аз не исках, но после приех, защото искам да помогна", обясни Зайкова.

По нейните думи има наистина сериозни специалисти, съставили програмата на "ИТН". А председателят на НС Ива Митова е изключителен конституционалист, много голям специалист.

Тя коментира, че планът на ГЕРБ е 394 страници и тя има два дни да го прочете. А в първия вариант е липсвала въобще думата „реформа“.

Депутатът допълни, че вече се притеснява за Сребърния фонд. Тя призова преседателя на БНБ да изнесе данни за Фискалния резерв.

Мика Зайкова каза, че не желае да прави кариера, а само да помага на младите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари