Михаела Марчева от Русе се окичи с короната на „Царица на липата”

0

На 19 юни се проведе традиционния НФФ ”Сцена под липите”.

Организатори бяха Община Русе, Кметство с.Николово и НЧ ”Пробуда-1901г”, с.Николово.

Празникът се реализира с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на проекти в областта на културата 2021 на Община Русе.

Както се вижда и от името му, този фестивал се провежда на открито, сцената му е на Текето. Там се намира най-големият липов масив на Балканите. Затова ние сме избрали център на събитието да е ЛИПАТА.

Празникът започна с Българска чаена церемония, Пчеларско изложение, Изложение на здравето и красотата, Детски работни ателиета и анимации. В рамките деня се проведоха три събития: VII НФФ”Сцена под липите”, XI Конкурс-надиграване „Да се хванем на хорото, на Текето под небето” и за първи път се избра „Царица на липата”.

Въпреки апокалиптичния дъжд, който се изля предния ден и лошата прогноза за 19 юни, в Лесопарк”Липник” пристигнаха хиляди ентусиасти от цялата страна-певчески колективи, танцови състави, индивидуални изпълнители и музиканти. Изпяха се стотици песни, изиграни бяха много кръшни български хора. Раздадени бяха множество награди, а накрая участнички в надиграването се състезаваха за титлата „Царица на липата”. Короната спечели Михаела Марчева от гр.Русе, следвана от подгласнички и Мис „Чар”.

Празникът продължи до полунощ, като завърши с Хоротека под звездите. Благодарим на всички участници, които чрез своите изпълнения доказаха силата на българския фолклор!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари