Габриела Георгиева е новата „Царица на липата”

3

На 25 и 26 юни се проведе за осми път традиционният НФ ”Сцена под липите”

Организатори бяха Община Русе, Кметство с.Николово и НЧ”Пробуда-1901г”, с.Николово.

Празникът се реализира с финансовата подкрепа по  Програма „Култура” 2022  в направление „Малки творчески проекти в областта на изкуствата и културата”.

Както се вижда и от името му, този фестивал се провежда на открито, сцената му е на Текето. Там се намира най-големият липов масив на Балканите. Затова ние сме избрали център на събитието да е ЛИПАТА. Празникът започна с Българска чаена церемония, Приготвяне на медовина, Пчеларско изложение, Изложение на здравето и красотата, Детски работни ателиета и анимации, съобщиха от народното читалище.

В рамките на деня се проведоха две събития: VIII НФ ”Сцена под липите”, и за втори път се избра „Царица на липата”.В Лесопарк ”Липник” пристигнаха хиляди ентусиасти от цялата страна-певчески колективи, танцови състави, индивидуални изпълнители, музиканти и любители на фолклора. Изпяха се стотици песни, изиграни бяха много кръшни български хора. Раздадени бяха множество награди.

Вечерта 15 участнички се състезаваха за титлата „Царица на липата”. Короната спечели Габриела Георгиева, тя бе избрана и за лице на Модна агенция " VOGUE MODELS”, следвана от подгласничките Светлозара Димитрова и Ивайла Илиева, а титлата Мис „Чар” грабна Неда Недева. Като се стъмни започна,  станалото вече традиционно нестинарско шоу. Празникът продължи до полунощ, като завърши с Хоротека под звездите.

Благодарим на всички участници, които дойдоха на това прекрасно място, водени от едно силно и чувство и емоция-любовта към българското, към българските традиции, песни и танци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари