Международен музикален конкурс за оперно пеене ще се проведе в Община Русе

0
Тази година изпълнителите ще трябва да покажат своите певчески умения / Снимката е илюстративна
Тази година изпълнителите ще трябва да покажат своите певчески умения / Снимката е илюстративна

Тази година изпълнителите ще трябва да покажат своите певчески умения

Националният етап на Международния музикален конкурс ,,Томас Кути‘‘ ще се проведе на 9 юли от 12 ч. в Община Русе, зала ,,Култура‘‘, на ул. ,,Цариброд‘‘ 3. Той се организира от Асоциация на Лайънс клубовете - Дистрикт 130 България със съдействието на русенските Лайънс клубове и Общинския детски център за култура и изкуство. В конкурса ще вземат участие 10 младежи до 26 години.

Всяка година се избира един инструмент, с който младите музиканти да се състезават. През 2022 г. това е човешкият глас и изпълнителите ще трябва да покажат своите певчески умения.

Те ще се състезават в два тура.

Първи тур 12 -15 ч.:

Младежите ще изпълнят две от предварително заявените произведения. Ще бъдат излъчени трима участници, които ще продължат във втори тур.

Втори тур 15:30 - 16 ч.

Изпълнение на третото заявено произведение. Ще бъдат определени носителите на първо, второ и трето място.

Награждаването ще се състои в 16:30 ч.

Оценяването ще се извърши с явно гласуване по десетобална система от професионално жури в състав - оперната прима Мариана Цветкова, проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак - ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив, и директорът на Държавна опера- Русе Пламен Бейков.

Класиралите се на първите три места в конкурса ще получат парични награди от Асоциация на Лайънс клубовете - Дистрикт 130 - България. Носителят на първа награда от националния етап ще представи България на финалния кръг на 30-ти Европейски LIONS музикален конкурс ,,Томас Кути‘‘, който ще се проведе на 27-29 октомври по времето на Европа Форум в Загреб.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари