Над 700 българчета от 10 държави участваха в русенски екоарт конкурс

1

Награждаването ще се състои на 29 юни на русенския кей

Над 700 са участниците в Четвъртия онлайн екоарт конкурс за рисунка „Приказният свят на природата“, чийто финал бе на 17 юни. Арт надпреварата е организирана от СНЦ „Дунавско сияние“ и е финансирана по Програма „Култура“ на Община Русе. И тази година в конкурса взеха участие талантливи млади художници, както от утвърдени школи по изобразително изкуство от София, Пловдив, Плевен, Варна, Дупница, Попово и др.,така и от училища и читалища в малки, но „будни“ села, като: с. Никола Козлево, с. Надарево, с. Мулдава, с. Копривец и др., което затвърждава позицията на русенския конкурс, като значително арт предизвикателство сред младите художници от цялата страна с личностно отношение към природата и проблемите на опазване на околната среда.

Традиционно, в арт надпреварата се включиха и българчета, живеещи и учещи в Италия, Германия, Испания, Люксембург, Франция, Дания, Великобритания и САЩ, което превръща конкурса в очаквано събитие за българската диаспора по света. Отново имаме респектиращо участие и от съседно Гюргево, Румъния. В конкурса се включиха ученици от : Гимназия "Марин Войкулеску", Технологична Гимназия " Йон Барбу" и Гимназия "Свети Мартири Брънковени".

Официалното обявяване на резултатите от Четвъртия онлайн екоарт конкурс за рисунка „Приказният свят на природата“, както и награждаване на русенски призьори, ще се състои отново на русенския кей на 29 юни - Международния ден на река Дунав от 10:30 ч. едновременно с провеждането на специален детски хепънинг „На брега на Реката“. Съвместно с нашите партньори от „Дворецът на децата“ в програма още сме включили:

  • Тематична изложба на открито на рисунки от проведения онлайн конкурс със сюжет река Дунав;
  • Блиц викторина „Познавате ли река Дунав“, като използваните въпроси са от презентирания образователен филм „Реката на живота“, автор: Венета Ненкова – Директор на Българското Неделно училище „Асен и Илия Пейкови“ - Рим/Флоренция. Филмът е качен на Страницата на СНЦ „Дунавско сияние“;
  • Любопитни научни експерименти свързани с магията на водата;
  • Пъстри рисунки на асфалт около кейовото пространство;
  • Рисунки върху уникални дунавски мидени черупки, намерени на русенския бряг.

След обявяване на резултатите от онлайн конкурса (по медии и във ФБ страницата на СНЦ „Дунавско сияние“), в рамките на месец, ще бъдат експонирани в три отделни Галерии /отговарящи на трите възрастови групи/ всички рисунки участвали в арт състезанието и естествено победителите ще получат заслужените награди, грамоти и медали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари