"Мерцедес" изгоря пред жилищен блок в квартал "Здравец"

1
Колата е била паркирана непосредствено под балконите на вход Б в блок "Детелина"
Колата е била паркирана непосредствено под балконите на вход Б в блок "Детелина" Видео: БГНЕС

Лек автомобил "Мерцедес" изгоря тази нощ пред жилищен блок в Русе. Колата е била паркирана непосредствено под балконите на вход Б в блок "Детелина", където живее собственикът й. Пламъците са били потушени съвместно от съседите и пожарната, причините се разследват, като не се изключва и умишлен палеж.

Огънят е тръгнал малко след 2 часа през нощта. Съседката от третия етаж Руса Колева разказва, че се е събудила от миризмата на пушек. Когато погледнала през балкона, видяла, че гори колата на съседа. Пламъците са били високи, почти са стигнали до третия етаж.

"Отпред хвърлят хората вода от първия и втория етаж. Попитах да се включа ли да помагам и започнах да хвърлям може би 4-5 кофи вода. После дойде пожарната и започнаха да гасят. След малко дойде и полицията и угасиха колата. Отвориха там отпред, пак провериха нещо със щанги и това беше....пушек, огън", обяснява жената.

Собственикът на мерцедеса със софийска регистрация преди време е имал фирма. Сега съседите не знаят с какво точно се занимава. Казват, че е тих и добър комшия и не знаят дали има някакви конфликти. Полицията разследва всички версии за инцидента - както късо съединение, така и вероятността от умишлен палеж

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари