Меглена Кунева е против референдума на Слави

0
Реформаторският блок е против мажоритарната система на гласуване
Реформаторският блок е против мажоритарната система на гласуване

Реформаторският блок е против мажоритарната система на гласуване - съобщи вицепремиерът в оставка Меглена Кунева след среща на групата, съобщи БНР.

Кунева обяви, че е постигнато съгласие за позицията на групата при утрешната среща с президента Росен Плевнелиев, но отказа да даде подробности.

"Реформаторският блок счита, че трябва да има много ясна отговорност и усъвършенстване на системата, но ние не вярваме, че това става през така предложения закон за мажоритарен избор", коментира Меглена Кунева, цитирана от БТВ. По-рано през деня националният омбудсман Мая Манолова и сценаристи от "Шоуто на Слави" внесоха проект за промени в Изборния кодекс, свързани с въвеждането на мажоритарен вот, съгласно проведения национален референдум.

Реформаторите са обсъдили резултатите от националното допитване, което включва задължителното гласуване, въвеждане на напълно мажоритарна система. Уточнили са позициите си и за Велико народно събрание. По всеки от въпросите сме стигнали до общо становище, което утре ще споделим с президента, отбеляза Кунева.

По думите й, политическите консултации при държавния глава са много важни с оглед на динамиката, с която ще се развива политическият процес у нас. Няма време за губене, нужна е устойчивост, смята тя.

Лидерът на ДБГ отново подчерта, че те няма да участват в каквото и да е ново правителство в рамките на 43-то Народно събрание.

На заседанието в централата на бул. " Г. С. Раковски" 134 в София присъстват Меглена Кунева, лидер на ДБГ, Николай Ненчев, лидер на БЗНС, и Божидар Лукарски, лидер на СДС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари