Референдумът на Слави умря

0
Георги Кадиев: Направих всичко възможно, но нещата не станаха заради процедурни игри
Георги Кадиев: Направих всичко възможно, но нещата не станаха заради процедурни игри Снимка: БГНЕС

Самият президент се призна, че от една година не си е говорил с вицепрезидента.

Това не е нормално и днешните речи на двамата не ме учудиха. Аз уважавам неговите качества. Вие си нямате на представа колко го мразят в ГЕРБ. Дано този филм не се повтори с Румен Радев и Илияна Йотова. Това коментира езависимият депутат Георги Кадиев пред bTV.

Заедно с него в студиото на "Лице в лице" гост беше и колегата му от РБ Димитър Делчев.

Нашата оценка за мандата на Росен Плевнелиев е положителна. Трябва да има спойка между президент и вицепрезидент, но дори и това да не е било така, не се е усетило, коментира Делчев. Двамата коментираха и темата за мажоритарните избори.

"Аз съм фен да се питат гражданите. Кои сме ние, че да кажем на над 2.5 млн. граждани референдумът няма да влезе в правна комисия? Всички трябва да имаме позиция, да застанем и да кажем: ние сме "против", ние сме "за". Този референдум умря. Направих всичко възможно, но нещата не станаха заради процедурни игри", каза Кадиев.

"Ние в РБ уважаме върховенството на закона. В момента тече дело. Референдумът не е влязъл в сила. Този референдум касае промяната на цялата изборна система в България. Това не може да стане за 5 дни. Законът, който написа Мая Манолова и г-н Кадиев внесе, е писан на коляно. Районирането е объркано и сгрешено. За районирането трябва да има огромен обществен дебат", поясни Делчев.

През целия разговор депутатите спориха и се прекъсваха. "Вас ви е страх от мажоритарни избори. Срам ме е да кажа, че работя политик, защото хората ме питат: каква е причината да не е изпълнявате народната воля", заяви Кадиев.

"РБ има достатъчно подготвени мажоритарни кадри. За мен политик се става по призвание. Това не е работа. РБ ще настояват първата точка на новото Народно събрание да е промяна в Изборния кодекс", отговори му Делчев.

Източник: btv.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари