Медсестра улови огромен амур

2

Майсторка на риболова хвана огромен бял амур, на който би завидял всеки един колега в този занаят.

Екземплярът тежи най-малко 15 килограма, но смелата рибарка е успяла да се пребори с него.

За Анастасия Йорданова от град Плевен се знае, че е най-добрата въдичарка сред медицинските сестри и най-добрата медсестра сред въдичарките. Тя използва всеки свободен ден, за да се отдаде на любимото си хоби. 28-годишната хубавица признава, че най-често грабва въдицата през летните месеци.

Белият амур е изваден от популярния в Плевенския регион язовир "Горни Дъбник". Общата му залята площ е 11 800 декара, а във водите му плуват много трофейни риби, сред които също шарани, сомове, бели риби и толстолоби. Анастасия често посещава и река Искър, където замята на плувка.

"Запалих се по риболова още от малка. Първо започнах да ходя по язовирите и реките с братовчед ми. След това продължих и с приятели и така до днес. Тази тръпка остава за цял живот", признава чаровната рибарка пред "България Днес".

"Аз хващам основно малки риби. Не е важен размерът на рибата, просто обичам да ходя на риболов. Не ме е гнус да си закачам сама червея на куката", хвали се Анастасия. Освен добра в ловенето тя е и голям кулинар в кухнята. Винаги приготвя сма улова. Казва, че обикновено пържи по-дребните екземпляри и много обича да похапва риба. Йорданова е хващала и пушка в ръка, но засега не се е запалила по лова.

Тя работи като медицинска сестра в анестезиологията на УМБАЛ "Д-р Георги Странски" в Плевен. "Бия упойки, а след това имам и дежурства в реанимацията и може би риболовът ме разтоварва от работата ми", добавя Анастасия.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари