Медика продължава кампанията "Не се страхувай от катаракта"

0
15 желаещи могат да се възползват от безплатни прегледи за очно перде
15 желаещи могат да се възползват от безплатни прегледи за очно перде

Поради големият интерес към кампанията „Не се страхувай от катаракта“ в отделение по Очни болести в УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ ще бъде проведено второ издание на мероприятието.

От безплатните прегледи ще се възползват още 15 желаещи на 22.11.2017 г. от 11:30 часа. Начинанието ще стартира с представящ катаракта филм. Достъп ще имат само предварително записалите се на тел. 082 830 230 или на регистратурата на УМБАЛ „Медика Русе“ с адрес: гр. Русе, ул. „Рига“ № 35.

Очното перде /катаракта/ е една от основните причини за загуба на зрение в световен мащаб. Методът за лечение, който се прилага в отделение по Очни болести в УМБАЛ „Медика Русе“ e безкръвен, прави се с локална капкова анестезия и продължава броени минути. Рутинната операция е с ултразвукова апаратура, а разрезът, който се е използвал при стария метод на лечение не се прави.

Пациентите не изпитват болка, а възстановяването им е в рамките на 1-2 дни. Поставената леща е индивидуална за всеки пациент, а хоспитализация в лечебно заведение не се налага. Операцията се прилага в лечебното заведение още от самото му откриване през месец март 2013 г. За близо 5-те години от катаракта са оперирани 3500 пациента. Ако окото няма друг проблем, зрителната острота значително се повишава и пациентите бързо възстановяват  всекидневните си задължения с лекота и радост, че отново виждат ясно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари