Мазилка на детска градина в Ямбол се срути след ремонт за над 1 милион лева

0
Сградата е в гаранция, но фирмата изпълнител вече не съществува
Сградата е в гаранция, но фирмата изпълнител вече не съществува Видео: bTV

Сградата е в гаранция, но фирмата изпълнител вече не съществува

В началото на април падна мазилка от терасата на детска градина „Пламъче“ в Ямбол. За щастие това се случва по време, когато децата и служителите не са били там – пострадали няма.

Сградата е била основно ремонтирана преди 6 години за близо 1,5 млн. лв., с европейско финансиране. Сградата все още е в гаранция – до 2026 г.

Това не е първи случай – преди две години падна таванната мазилка на друга тераса, каза пред bTV директорката на градината Мария Иванова.

Зам.-директорът Румяна Басяку допълни, че се подавани много сигнали към предишното ръководство на Община Ямбол за некачествено изпълнен ремонт, но реакция не е имало. През изминалите години градината е правила корекции за сметка на бюджета на градината.

Сградата е в гаранция, но малко след приключването на ремонта през 2018 г. не съществува Ще подадем сигнал към прокуратурата“, коментира зам.-кметът на Ямбол Енчо Керязов.

Той уточни, че за ремонт на падналата мазилка ще се пренасочат средства, които са били за облагородяване на външните пространства.

Приемането и извеждането на децата от градината е реорганизирано, за да е безопасно, уточни директорката Мария Иванова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Мартин
    Гарантирано от Герб!!!
  • 8
    1
    Русе
    Мангал строител НЯМА!!! Те само имитират СМР и резултатите са това!!! Същото е и с т.нар. Програма за енергийна ефективност, т.е. калпава изолация с калпав труд = течащи покриви и наводнени мази и асансьорни шахти!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари