Мъже сключиха първия еднополов брак в Гърция

0
Младоженците са благодарили на служителите на реда за тяхната помощ и внимателно присъствие на сватбата им
Младоженците са благодарили на служителите на реда за тяхната помощ и внимателно присъствие на сватбата им

Младоженците са благодарили на служителите на реда за тяхната помощ и внимателно присъствие на сватбата им

Гръцката полиция съобщи на 4 март, че е разположила служители за борба с расизма, които да охраняват първия в страната еднополов брак между мъже, който се състоя след приемането на закона, информира Athens Voice, предаде "Фокус".

В Twitter (X) гръцката полиция публикува писмо от мъжете, които благодариха на служителите на реда за тяхната "помощ и внимателно присъствие на нашата сватба".

"Тази сватба беше първият брак между двама мъже в Гърция... и тъй като получихме заплахи за нашата физическа неприкосновеност, се обърнахме към вас", се посочва в публикацията.

"Най-важното е, че нашият брак, който се състоя в присъствието на трите ни малолетни деца, беше лишен от страх и тревога, както трябва да бъде за свободните хора", допълват мъжете.

Според медиите церемонията се е състояла предишния ден, 3 март, на остров Родос. В него са участвали двама мъже от Австралия. Те пожелаха имената им да не се разкриват.

През февруари гръцкият парламент легализира еднополовите бракове и осиновяването, въпреки съпротивата на много членове на управляващата консервативна партия и възраженията на влиятелната православна църква в страната.

Проектозаконът беше подкрепен лично от гръцкия премиер Кириакос Мицотакис, който го нарече "важен крайъгълен камък" за човешките права в страната. Гърция стана първата православна страна, предприела подобна стъпка.

Проучване на общественото мнение по-рано показа, че почти 55% от гърците подкрепят тази инициатива.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    4
    ......
    Интересно защо точно Гърция...
  • 4
    3
    daskal
    До 2 - Така е, проблемът са дечицата. Ако те нямат заболяването на "родителите" си, ако са нормално развити хора - какво се случва в "семейството"? Ще ги учат, възпитават и принуждават да бъдат педали като тях? Ами ако детето изпадне в тежък вътрешен конфликт? Ако се отврати и пожелае да се махне? Ако не може да понася положението, ако се срамува, страда и бунтува?
  • 0
    2
    ...
    Изобщо не ме интересува, какво къде си завират и на какво се кефят педерастите. Но силно осъждам практиката да им се дава да отглеждат деца. Не трябва деца да се допират до такива извращения и да свикват с нещо такова, сякаш е нормално.
  • 10
    1
    123
    Педерасите дошли от Австралия, имали 3 малолетни деца. Колко трогателно ! Били се оженили без страх, ама отвън ги вардела група от борба с расизма и не съобщавали имената си. Колко безстрашни същества са педерастите. Педеругите са най-безстрашни, ама в спалните. Там нямат страх ни от бога, ни от болести, ни от 60 см. гумени пишки, ни от това да им шурне кръв от задника, ни от нищо.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари