Мъж, жена и дете са отнесени от водата в Царево

1
Жената и детето ѝ са били отнесени заедно с автомобила си
Жената и детето ѝ са били отнесени заедно с автомобила си Снимка: БНТ

Жената и детето ѝ са били отнесени заедно с автомобила си

Продължава издирването на тримата изчезнали след водното бедствие в Царево. Двама от тях - жена и детето ѝ са били отнесени заедно с автомобила си на един от срутените мостове край града.

Малко по-късно до моста е дошъл мъж, който също е бил отнесен от приливна вълна. Първоначално той се държал за натрупаните в района коли, но не е издържал, докато дойде помощ, разказват свидетели, цитирани от БНТ.

В момента областният управител, кметът на Царево и полицията оглеждат щетите.

Ето какво разказаха някои от свидетелите:

- Нещо ужасно беше, човечецът пред мен водата го отнесе, не можахме да го спасим.

- Отдалече му се развикахме, че няма как да мине, но той може би видя надежда като вижда хора срещу него, че ще можем да му помогнем. Спря се до джипа, подпря се, казах му да хвърли чадъра, да се държи с две ръце, да извикаме пожарна да го спасят, но просто водата и течението го отнесе.

- Пропадна колата и замина, имаше пътници. Обикаляхме да го търсим, голям джип, но не успяхме да го намерим. Водата дойде изведнъж, дерета, мостове, всичко се счупи, всичко се блъскаше. Всичко стана много бързо.

Дъждът в Царево спря преди около час, но в района на Китен и Лозенец продължава да вали. Полицията затваря пътя между Созопол и Приморско, тъй като река Ропотамо е излязла от коритото си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари