Мъж с половин череп се нуждае от помощ, за да оцелее

2
24-годишният Георги е жив по чудо, но сега има нужда от пари за импланти
24-годишният Георги е жив по чудо, но сега има нужда от пари за импланти Видео: bTV

Лъвовете на моста над Владайската река в София са символ на обесените книжари и тяхната битка за свободата ни. Днес скулптурите продължават да пазят духа на непримиримост – някои живеят тук за кратко - по пътя си към Европа, а други – печелят време за живот. Като Георги.

24-годишният мъж е по чудо жив. Това казват лекарите на единствените близки хора в живота му – приятелите му от детството, които се грижат за него. Георги днес живее с половин череп. Губи част от костната обвивка на мозъка си след тежък побой. 20 дни е в кома, но оцелява след животоспасяваща операция.

Нападнаха ме на 1 срещу 2 – дойде ужким мой приятел и започна да ме налага. Бяхме се събрали с приятели, а той дойде с предпоставката, че съм го нападнал с обиди. А аз не съм такъв да обиждам хората без причина, дори и да имам – не ми е работа… Последното нещо, което помня е как го виждам зад мен как ме налага”, спомня си Георги пред камерата на bTV.

Като дете губи баща си, а майка му е в неизвестност. Нападателят е 46-годишен мъж. След като изпада в безсъзнание, той няколко пъти буди Георги и продължава да го бие. За момчето без половин череп сега се грижат приятелите му Габриеле и Лидия.

Когато се събуди, ме разплака когато ме видя зад вратата – предполагам, че не е очаквал изобщо, че някой ще отиде.Знаех, че трябва да стисна зъби, защото ако ни види отчаяни - единствените хора, които сме около него - как ще го караме да се бори?”, разказва Лидия. А Габриеле допълва „Бях благодарна на Бог, че е жив и е оцелял, лекарите ми казаха, че е можело повече от година да не се събуди от комата, в която е бил - никакви надежди като цяло”.

Въпреки интервенциите - Георги сега има почти константно главоболие - дори когато лежи. Забранено му е да се движи, а за да оцелее са му нужни...2000 лева - за импланти, които да запълнят дупката в черепа му и така да бъде предпазен мозъкът. От болница "Пирогов" отказаха да разкажат за животоспасяващата терапия, а от Прокуратурата обявиха, че нападателят е привлечен под наказателна отговорност.

За младия мъж дните са трудни – не само заради епидемията от коронавирус. „Предателство…близък човек, на който съм му имал доверие - без да се притеснявам, че ще ми забие нож, но накрая се оказа, че точно това направи”. Той обаче все пак вярва, че ще оздравее напълно и ще продължава да търси своето място в света.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Как да вбесите мъжа си?
Изчакайте го да изпревари с мъка 16 ТИР-а и тихо кажете, че ви се пишка!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари