Мъж с коронавирус от Русе е починал

0
Пациентът е бил на 75 години
Пациентът е бил на 75 години

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани 53 нови случая на коронавирус, като 44 от тях са от гр. Русе и съответно по един от Басарбово, Сандрово, Бяла, Лом Черковна, Стамболово и по двама от Красен и Щръклево.

22 от новоустановените случаи са при жени, а 31 при мъже. 52-ма от заболелите през последните 24 часа остават под домашна изолация, а един е хоспитализиран.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в област Русе достигна 797 души, като активните случаи са вече 357. Към момента 60 от тях са на болнично лечение, а 297 са оставени под домашна изолация.

Запазва се тенденцията от последните няколко дни при активните случаи броят на мъжете да е по-голям отколкото на жените. Мъжете са 192-ма, а жените са 165, което в проценти е съответно 54 и 46. Почти без промяна остава разпределението при всички заболели от началото на пандемията, но там съотношението е обратно. 421 са жените, а мъжете са 376, което е респективно 53% и 47%.

За изминалите 24 часа има и един новоизлекуван пациент, което означава, че оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско станаха 411.

През вчерашния ден е починал и 75-годишен мъж от Русе, който е бил с положителен PCR тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната администрация изказват съболезнования на роднините и близките на починалия. Починалите от областта с положителен PCR тест за COVID-19 станаха 29.

Подробности относно епидемичната обстановка очаквайте по-късно през деня.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Щаба апелират и за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Почивката - Просто си гледаш децата на друго място.

Харесай Дунавмост във Фейсбук